Форум ОСББ Новатор

Приєднуйтесь до форуму! Це швидко і просто!

Форум ОСББ Новатор
Форум ОСББ Новатор
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.
Форум ОСББ Новатор

Ви не підключені Увійдіть або зареєструйтесь

Норми витрат на утримання будинків

+4
Oksana16
Tetiana
lyuben
vitrull
8 користувачів

Перейти до сторінки : Попередній  1, 2

Перейти донизу  Повідомлення [Сторінка 2 з 2]

Oksana16

В статуті прописано чітко,що контролювати обіг коштів можуть самі співласники,або ревізійна комісія обрана загальними зборами також члени правління.Або мешканці можуть запросити незалежного аудитора,це все необхідно обговорювати.Саме доопрцювання типового статуту має врахувати специфіку будинку,його мешканців,бути "життєздатним"ірозрахованим на реальне застосування під час вирішення практичних ситуацій,тобто доопрацювання передбачене законодавством.Єдине є певний перелік данних які обов'язково мають зазначатися в статуті.Наприклад в типовому статуті прописано 1 раз на рік правління має звітувати стосовно фінансів-мабуть це занадто мало,бокредиту довіри ло адміністраціі ще замало,тому цей пункт потребує змін, наприклад щоквартальні звіти,якщо адміністрація здійснює свою роботу чесно,то звіт для них не є чимось страшним.Така моя думка.

Victor

Victor

Oksana16 пише:В статуті прописано чітко,що контролювати обіг коштів можуть самі співласники,або ревізійна комісія обрана загальними зборами також члени правління.Або мешканці можуть запросити незалежного аудитора,це все необхідно обговорювати.Саме доопрцювання типового статуту має врахувати специфіку будинку,його мешканців,бути "життєздатним"ірозрахованим на реальне застосування під час вирішення практичних ситуацій,тобто доопрацювання передбачене законодавством.Єдине є певний перелік данних які обов'язково мають зазначатися в статуті.Наприклад в типовому статуті прописано 1 раз на рік правління має звітувати стосовно фінансів-мабуть це занадто мало,бокредиту довіри ло адміністраціі ще замало,тому цей пункт потребує змін, наприклад щоквартальні звіти,якщо адміністрація здійснює свою роботу чесно,то звіт для них не є чимось страшним.Така моя думка.
Я згоден, потрібно контролювати частіше, особливо на початку роботи. Але вносити в статут обов'язкові перевірки так як Ви пропонуєте, як мені здається, не доцільно. Це викличе зайве навантаження на контролерів. Можливо передбачити таку можливість шляхом ініціювання і забезпечення таких перевірок Правлінням, і/або Ревізором тощо? Одна справа написати правила, а інша передбачити механізм їх виконання.

Oksana16

Я також погоджуюсь з вами,навіть в статуті прописане право співвласника в отриманні для ознайомлення фінансового звіту.Але що мимаємо на практиці сьогодні.Шановні Юрій Ростиславович та Віталій Васильович надалі не дають повну інформацію стосовно тарифів,то що нам очікувати від них, коли вони будуть наділені більшими правами.Тому і потрібно більш детально у статуті виписати права співвласників.

vitrull

Oksana16 пише:Я також погоджуюсь з вами,навіть в статуті прописане право співвласника в отриманні для ознайомлення фінансового звіту.Але що мимаємо на практиці сьогодні.Шановні Юрій Ростиславович та Віталій Васильович надалі не дають повну інформацію стосовно тарифів,то що нам очікувати від них, коли вони будуть наділені більшими правами.Тому і потрібно більш детально у статуті виписати права співвласників.

Якщо вони зараз не дають інформацію, то що буде далі? ?  Пропоную взагалі не розглядати питання про їх участь в правлінні. Я думаю що знайдуться люди гідні довіри!

Автор цього повідомлення на даний час заблокований на форумі - Переглянути повідомлення

Victor

Victor

Евгений П пише:Все таки не нужно спешить создавать ОСББ,на самом деле управ.компании все таки как то регулир.на гос.уровне.В случае ОСББ ,выбрали сами выбрали,какие претензии.Но если все же большенство решит что ОСББ лучше стоит выбирать более честных и порядочных людей,это не составит особого труда,каждый в своем подъезде знает таких людей,нужно предложить и рассмотреть всех возможных кандидатов.А не так вот я такой хороший  утеплил дома значит я должен быть"вашим королем".Никто не знает про   управителей кто они ,что они только с того что они рассказывают о себе красиво.Потом всплывают такие вот детали,начинаються отговорки...Ну да просто мы договаривались ходили....А изначально как все громко звучало:"мы сделали для вас",так будьте де благодарны,подпишите.Обман  изначально не влияет ща собой хороших последствий.Сейчас они начнут лепить какие то новые отмазки и развивать бурную деятельность.Думаю если согласимся и дальше будем снимать лапшу огромными вилами,а потом попробуй эту всю багадельню свернуть. Постоянно какие то отмазки лепят по поводу отопления с тарифами обещаем,потом появляется объявление...мы не виноваты поймите....это все они....,тоже и сейчас происходит. Давайте смотреть правде в глаза,очень неприятно но создается впечатление уже что нас пытаються обвести вокруг пальца.
Настороженность всегда должна быть. У вас не создалось впечатление, что нас всех 25 лет дурит наше правительство? Обещают золотые горы, говорят о том, как они стараются на наше благо (вспомните, что говорил Яценюк, а на самом деле что он сделал и где он сейчас).

Но и приуменьшать заслуги людей, которые действительно потратили немало сил и здоровья ради нашего блага нельзя. Попробовали бы Вы сами повторить всё то, что они сделали. Да что говорить, элементарно лампочку в подъезде поменять никто не хочет, а как других судить так в первых рядах.

Нужно придумать такую систему управления, чтобы исключить злоупотребления. Вот на что нужно направить усилия. Есть идеи? Предлагайте!

OlgaR

Прошу дати відповідь на одне питання, на парадних вивішені норми витрат на утримання будинків, стоїть конкретна цифра, майже 4 грн. Так це і буде сума яку будемо платити, чи сюди ж добавляться витрати на зарплатню ОСББ та інші приховані витрати, про які нам замовчують? І в результаті вийде сума в два рази більша? А судячи з анкети опитування, так і буде. Підписати таку анкету зараз це все одно що розписатися на чистому листку та передати невідомо кому.

lyuben

OlgaR пише:Прошу дати відповідь на одне питання, на парадних вивішені норми витрат на утримання будинків, стоїть конкретна цифра, майже 4 грн. Так це і буде сума яку будемо платити, чи сюди ж добавляться витрати на зарплатню ОСББ та інші приховані витрати, про які нам замовчують? І в результаті вийде сума в два рази більша? А судячи з анкети опитування, так і буде. Підписати таку анкету зараз це все одно що розписатися на чистому листку та передати невідомо кому.

В цифру 3,98гр. враховано все: оплата за послуги, витрати на заробітну плату, а також на ремонт. Більше нічого платити не потрібно, але якщо хтось захоче зробити добровільний внесок, то це не заборонено.

OlgaR

lyuben пише:
OlgaR пише:Прошу дати відповідь на одне питання, на парадних вивішені норми витрат на утримання будинків, стоїть конкретна цифра, майже 4 грн. Так це і буде сума яку будемо платити, чи сюди ж добавляться витрати на зарплатню ОСББ та інші приховані витрати, про які нам замовчують? І в результаті вийде сума в два рази більша? А судячи з анкети опитування, так і буде. Підписати таку анкету зараз це все одно що розписатися на чистому листку та передати невідомо кому.

В цифру 3,98гр. враховано все: оплата за послуги, витрати на заробітну плату, а також на ремонт. Більше нічого платити не потрібно, але якщо хтось захоче зробити добровільний внесок, то це не заборонено.

Тоді де враховано оплату для правління? Покажіть будь ласка ці пункти у номах витрат! ! Де штатний розклад?

Tetiana

Виталий Васильевич. Подтвердите, пожалуйста Ваши слова
" В цифру 3,98гр. враховано все: оплата за послуги, витрати на заробітну плату, а також на ремонт. Більше нічого платити не потрібно" , ссылаясь на документ, в котором это прописано.

vitrull

Tetiana пише:Виталий Васильевич. Подтвердите, пожалуйста Ваши слова
" В цифру 3,98гр. враховано все: оплата за послуги, витрати на заробітну плату, а також на ремонт. Більше нічого платити не потрібно" , ссылаясь на документ, в котором это прописано.

Шановні сусіди, у наведеній вище відповіді Віталія Васильоавича є один ньюанс, і пояснити його вже просили неодноразово, на жаль відповіді нема. А саме:
"витрати на заробітну плату" - тут враховано чию зарплату? Елекрика і сантехніка? Чи всьго штату правління ОСББ, включаючи голову правління?
Чи заробіна плата правлінню це окрема частина витрат, яку від нас приховують і до суми 3,98 ще будемо прибавляти певну суму, як би вона не називалась - заробітна плата чи "матеріальне та інше заохочення голови та членів правління."

vitrull

Плюс ще питання про зарплатню правлінню.
І чому тільки Віталій Васильвич, а Юрій Ростиславовч чому не приймає участі в обговореннях на форумі? Ні одного повідомлення від нього я не бачив. Складається враження що "голова правління" нас навмисно ігнорує, або не має що відповідати на такі прямі питання.

Victor

Victor

vitrull пише:
 Шановні сусіди, у наведеній вище відповіді Віталія Васильоавича є один ньюанс,  і пояснити його вже просили неодноразово, на жаль відповіді нема. А саме:
"витрати на заробітну плату"  - тут враховано чию зарплату? Елекрика і сантехніка? Чи всьго штату правління ОСББ, включаючи голову правління?
Чи заробіна плата правлінню це окрема частина витрат, яку від нас приховують і до суми 3,98 ще будемо прибавляти певну суму, як би вона не називалась - заробітна плата чи "матеріальне та інше заохочення голови та членів правління."
Раніше вже пояснювалось, до вказаної суми входять усі виплати, на усі зарплати і на ремонтний фонд тощо.

Проте, враховуючи багато зауважень і пропозицій, що надійшло та продовжує надходити від громадян, бажано було б ці тарифи переглянути, але хтось має взяти на себе цю місію. Для цього, окрім знання законів, потрібно мати також чітке уявлення про механізми управління будинками. Особисто Ви хочете взяти у цьому участь?

Напишіть, будь-ласка, як особисто Ви вважаете, як доцільно й раціонально скласти тарифи? Будемо обговорювати.

vitrull

Victor пише:
vitrull пише:
 Шановні сусіди, у наведеній вище відповіді Віталія Васильоавича є один ньюанс,  і пояснити його вже просили неодноразово, на жаль відповіді нема. А саме:
"витрати на заробітну плату"  - тут враховано чию зарплату? Елекрика і сантехніка? Чи всьго штату правління ОСББ, включаючи голову правління?
Раніше вже пояснювалось, до вказаної суми входять усі виплати, на усі зарплати і на ремонтний фонд тощо.

Проте, враховуючи багато зауважень і пропозицій, що надійшло та продовжує надходити від громадян, бажано було б ці тарифи переглянути, але хтось має взяти на себе цю місію. Для цього, окрім знання законів, потрібно мати також чітке уявлення про механізми управління будинками. Особисто Ви хочете взяти у цьому участь?

Напишіть, будь-ласка, як особисто Ви вважаете, як доцільно й раціонально скласти тарифи? Будемо обговорювати.

Питання не Вас Victor, а до нашого правіління. Вони чому не можуть дати чітку аргументовану відповідь? Не можуть чи не хочуть? Все ж просто, вони займалися, нехай покажуть, заспокоять людей. Де штатний розклад? Як враховані суми з ньго в тарифі 3.98. На словах можна сказати будь-що, потім пояснити що друг дружку не зрозуміли. Люди не вірять словам нашого правління, так що потрібні від правлінея відповіді, не від вас. Чи Ви теж в правлінні?

Victor

Victor

vitrull пише:Питання не Вас Victor, а до нашого правіління. Вони чому не можуть  дати чітку аргументовану відповідь? Не можуть чи не хочуть? Все ж просто, вони займалися, нехай покажуть, заспокоять людей. Де штатний розклад? Як враховані суми з ньго в тарифі 3.98. На словах можна сказати будь-що, потім пояснити що друг дружку не зрозуміли. Люди не вірять словам нашого правління, так що потрібні від правлінея відповіді, не від вас. Чи Ви теж в правлінні?
Можу Вас заспокоїти, я не належу до правління і не маю жодних стосунків, окрім сусідських, з будь-ким з наших будинків. Відповідаю тільки за свої слова. Написав попередню відповідь тому, що бачив тарифи на власні очі, і, крім того, неодноразово чув від керівництва підтвердження вище сказаного.

Звісно, ми усі будемо дуже раді почути наше керівництво на форумі. Я впевнений, що так воно й буде. І ми усі зможемо порозумітись і дійти погодженої думки у конструктивній бесіді. Але треба щоб кожний із нас проявив терпимість і розум.

vitrull

Victor пише:
vitrull пише:Питання не Вас Victor, а до нашого правіління. Вони чому не можуть  дати чітку аргументовану відповідь? Не можуть чи не хочуть? Все ж просто, вони займалися, нехай покажуть, заспокоять людей. Де штатний розклад? Як враховані суми з ньго в тарифі 3.98. На словах можна сказати будь-що, потім пояснити що друг дружку не зрозуміли. Люди не вірять словам нашого правління, так що потрібні від правлінея відповіді, не від вас. Чи Ви теж в правлінні?
Можу Вас заспокоїти, я не належу до правління і не маю жодних стосунків, окрім сусідських, з будь-ким з наших будинків. Відповідаю тільки за свої слова. Написав попередню відповідь тому, що бачив тарифи на власні очі, і, крім того, неодноразово чув від керівництва підтвердження вище сказаного.

Звісно, ми усі будемо дуже раді почути наше керівництво на форумі. Я впевнений, що так воно й буде. І ми усі зможемо порозумітись і дійти погодженої думки у конструктивній бесіді. Але треба щоб кожний із нас проявив терпимість і розум.

Ви бачили тариф кінцевий, чи тільки "норми витрат на уримання будинку", де не ясно чи враховано зарплатню штату ОСББ? Якщо все так правильно, і просто, то чому " правління" не дасть аргументованої відповіді, не словах, на паперах? А це наводить на думку що частину важливої інформації навмисне замовчують щоб втюхати людям "кота в мешке", а потім і надалі викручуватись.
А тому що обіцяє правління на словах вірити не можна, починаючи із не зрозуміло як створеного нашого ОСББ і закінчуючи сьогоднішніми недомовками і залякуваннями з приводу упр компанії та колапсу - все виглядає дуже настожуюче. Я думаю що ніхто не хоче попасти в ситуацію " бачили очі що купували, тепер хай повилазять". Тому вимагаю від "правління" чітких аргументованих відповідей з посиланнями на конкретні документи.
До речі штатний розклад ОСББ нам покажуть на сайті, або на форумі?

Oksana16

Шановні форумчани,складається враження що голова правління та члени правління,які повинні бути обраними на загальних зборах повністю ігнорують громаду в питанні тарифів та кошторису-шкода.Бо саме з цих питань починається поняття довіри.В тарифи закладена зарплата,крім того накладні росходи-а саме прінтер і його обслуговування,інвентар длядвірників,миючі засоби і багато інших складових-і це є суттєва сума.А також кошти,які потрібАле но перераховувати обслуговуючим компаніям за вивіз сміття,роботу ліфта,воду за полив газонів і інші складові-це кошти можна охарактеризувати як кошти цільового призначення.Особисто мене цікавить пропорційне співвідношення цільових(це утримання життєдіяльності наших будинків) та накладних росходів(утимання адміністраціі-тобто доцільність таких витрат).

Victor

Victor

vitrull пише:Ви бачили тариф кінцевий, чи тільки "норми витрат на уримання будинку", де не ясно чи враховано зарплатню штату ОСББ?
...
Тариф був "кінцевий" й у ньому було закладено усю зарплату.

Штатний розклад було запропоновано такий:

№ з/пНазва посади (професії)Посадовий оклад, грн.На руки "чистими" (оклад - 18%)Списується з рахкунку ОСББ (оклад * 1,22)К-ть праців-никівМісячний фонд ЗП (коеф. 1,22), грн.
1.Голова правління4 500,003 690,005 490,0015 490,00
2.Комендант4 800,003 936,005 856,0015 856,00
3.Головний бухгалтер3 700,003 034,004 514,0014 514,00
4.Сантехнік1 850,001 517,002 257,0012 257,00
5.Електрик1 850,001 517,002 257,0012 257,00
6.Двірник (+ уборщик)3 020,002 476,403 684,40311 053,20
7.Діловод1 250,001 025,001 525,0011 525,00
8.Диспетчер620,00508,40756,4032 269,20
9.Робітник з комплексного обслуговування будинків1 500,001 230,001 830,0011 830,00

Загальний місячний фонд ЗП:37 051,40

Посадових інструкцій у мене не має, відповіно які функції виконуватимуть вище названі працівники мені не відомо.

Вносьте свої зауваження і пропозиції, будемо обговорювати.

Особисто я вважаю, що від усіх посад, за винятком Голови Правління, Коменданта, Головного бухгалтера та двірників можна відмовитись (диспетчер під питанням), а питання оплати окремих працівників вирішувати за допомогою трудових угод, таким чином гроші з зарплатного фонду перевести у ремонтний.

vitrull

Victor пише:
vitrull пише:Ви бачили тариф кінцевий, чи тільки "норми витрат на уримання будинку", де не ясно чи враховано зарплатню штату ОСББ?
...
Тариф був "кінцевий" й у ньому було закладено усю зарплату.

Штатний розклад було запропоновано такий:

№ з/пНазва посади (професії)Посадовий оклад, грн.На руки "чистими" (оклад - 18%)Списується з рахкунку ОСББ (оклад * 1,22)К-ть праців-никівМісячний фонд ЗП (коеф. 1,22), грн.
1.Голова правління4 500,003 690,005 490,0015 490,00
2.Комендант4 800,003 936,005 856,0015 856,00
3.Головний бухгалтер3 700,003 034,004 514,0014 514,00
4.Сантехнік1 850,001 517,002 257,0012 257,00
5.Електрик1 850,001 517,002 257,0012 257,00
6.Двірник (+ уборщик)3 020,002 476,403 684,40311 053,20
7.Діловод1 250,001 025,001 525,0011 525,00
8.Диспетчер620,00508,40756,4032 269,20
9.Робітник з комплексного обслуговування будинків1 500,001 230,001 830,0011 830,00

Загальний місячний фонд ЗП:37 051,40

Посадових інструкцій у мене не має, відповіно які функції виконуватимуть вище названі працівники мені не відомо.

Вносьте свої зауваження і пропозиції, будемо обговорювати.

Особисто я вважаю, що від усіх посад, за винятком Голови Правління, Коменданта, Головного бухгалтера та двірників можна відмовитись (диспетчер під питанням), а питання оплати окремих працівників вирішувати за допомогою трудових угод, таким чином гроші з зарплатного фонду перевести у ремонтний.

1. Цю інформацію потрібно отримати від "правління", не від вас Victor. Ви ж не входите до правління, поки що, самі писали? Інакше це пусті слова, від яких завжди можна відмовитися: це ж не я давав, а Victor, до нього і питання. Тому я наполягаю на відповіді від голови правління. На сайті викладено проект змін до статуту, норми витрат.., ту ди ж і штатний розклад, офіційно, з поясненнями де в нормах витрат зарплатня правління.

2. Якщо залишити в штаті тільки Голову Правління, Коменданта, Головного бухгалтера та двірників. То що будуть робити всі крім двірників? Рахунки виписувати? І будуть все одно наймати сторонні організації для обслуговування будинків? Будуть просто посередниками де буде осідати частина наших оплат? Не простіше тоді упр компанія, щоб без посередників?

Victor

Victor

vitrull пише:1. Цю інформацію потрібно отримати від "правління", не від вас Victor. Ви ж не входите до правління, поки що, самі писали? Інакше це пусті слова, від яких завжди можна відмовитися: це ж не я давав, а Victor, до нього і питання. Тому я наполягаю на відповіді від голови правління. На сайті викладено проект змін до статуту, норми витрат.., ту ди ж і штатний розклад, офіційно, з поясненнями де в нормах витрат зарплатня правління.

2. Якщо залишити в штаті тільки Голову Правління, Коменданта, Головного бухгалтера та двірників. То що будуть робити всі крім двірників? Рахунки виписувати? І будуть все одно наймати сторонні організації для обслуговування будинків? Будуть просто посередниками де буде осідати частина наших оплат? Не простіше тоді упр компанія, щоб без посередників?
Радий допомогти чим можу, на сайті інформацію буде також оновлено.
Ці та інші питання можна було з'ясувати на загальних зборах, якби було дано можливість говорити і відповідати на питання.

Tetiana

Oksana16 пише:Шановні форумчани,складається враження що голова правління та члени правління,які повинні бути обраними на загальних зборах повністю ігнорують громаду в питанні тарифів та кошторису-шкода.Бо саме з цих питань починається поняття довіри.В тарифи закладена зарплата,крім того накладні росходи-а саме прінтер і його обслуговування,інвентар длядвірників,миючі засоби і багато інших складових-і це є суттєва сума.А також кошти,які потрібАле но перераховувати обслуговуючим компаніям за вивіз сміття,роботу ліфта,воду за полив газонів і інші складові-це кошти можна охарактеризувати як кошти цільового призначення.Особисто мене цікавить пропорційне співвідношення цільових(це утримання життєдіяльності наших будинків) та накладних росходів(утимання адміністраціі-тобто доцільність таких витрат).

Поддерживаю. Еще с момента открытия форума, я предлагала руководителям ОСББ представить всем нам членов правления. И это нормально. Вот руководство, вот правление. Вот предлагаем кошторис. Вот что мы планируем сделать.
Если Председатель ОСББ нас игнорирует - о каком доверии с нашей стороны может идти речь.
Правда Виталий Васильевич общается с нами, но складывается впечатление, что Юрий Ростиславович и с ним не поделился информацией.

Victor

Victor

Tetiana пише:Поддерживаю. Еще с момента открытия форума, я предлагала руководителям ОСББ представить всем нам членов правления. И это нормально. Вот руководство, вот правление. Вот предлагаем кошторис. Вот что мы планируем сделать.
Если Председатель ОСББ нас игнорирует - о каком доверии с нашей стороны может идти речь.
Правда Виталий Васильевич общается с нами, но складывается впечатление, что Юрий Ростиславович и с ним не поделился информацией.
Поддерживаю!
Надеюсь, мы все заинтересованы навести порядок в наших домах, а это можно сделать только в атмосфере взаимного уважения, доверия и поддержки. Хватит уже обмениваться "любезностями", пора браться за работу.

Tetiana

Уважаемый Виталий Васильевич! Комендантом вас кто-то обозначил под номером 2 в штатному розпису. Это не я, а тот, кто его составил, а Вас не спросил.
Теперь, по существу, Виталий Васильевич! Коль сели в лодку - гребите вместе со всеми. Я понимаю - устал, не столько физически, как морально. Хочется кому или нет - мы соседи. И это факт. Да, мы обмениваемся любезностями, мнениями, булькаем. Да мы задаем много вопросов, такие мы. И Вам с нами работать. Мы не чтобы поклевать, нам бы разобраться. Если чего не знаете - не стесняйтесь об этом сказать. Не знаю. Или не разобрался. Или сказать инфрмацией владеет только председатель. Это нормально, естественно. Для этого и есть этот форум, чтоб вместе разобраться. Уверена, Вам с радостью помогут. Кому не все равно, пишут очень много информации, причем полезной. Давайте слышать друг друга и систематизировать полученную информацию. Уже давно пора. Мы Вас уважаем, но не давая прямых ответов на прямые вопросы Вы делаете хуже не только своему иммиджу, а рискуете потерять наше доверие.

Спонсорований контент

Повернутися до початку  Повідомлення [Сторінка 2 з 2]

Перейти до сторінки : Попередній  1, 2

Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі