Норми витрат на утримання будинків
+4Oksana16
Tetiana
lyuben
vitrull
8 користувачів
Перейти до сторінки : 1, 2
Повідомлення [Сторінка 1 з 2]
Дата регистрации : 14.06.2016
Безумовно що формування норм не просте питання і не всі можуть розібратися, я теж не розумію деяких пунктів, тому прошу пояснити:
1. Що таке “прибирання прибудинкової території та сходових клітин механізованим способом”???
2. Яка ще система диспечеризації?
3. Поточний ремонт конструктивних елементів, плюс їх технічне обслуговування окремими пунктами – теж не зрозуміло таку розбивку і суму.
vitrull пише:Безумовно що формування норм не просте питання і не всі можуть розібратися, я теж не розумію деяких пунктів, тому прошу пояснити:
1. Що таке “прибирання прибудинкової території та сходових клітин механізованим способом”???
2. Яка ще система диспечеризації?
3. Поточний ремонт конструктивних елементів, плюс їх технічне обслуговування окремими пунктами – теж не зрозуміло таку розбивку і суму.
Віталій, вперше погоджуюсь з Вами. Такі трактування справді видаються недолугими. Але не ми це придумали. Це стандартна система, запроваджена якимось вумником, відірваним від реалій. Розробка цих норм покладена органами влади на ГІОЦ. І ми на це не впливаємо. Заморочуватись на цьому нема сенсу. А робити будемо згідно здорового глузду: і прибирання і технічне обслуговування і ремонти і все інше.
P.S. Дякую за українську, ми використовуємо технічні, юридичні та інші терміни, які написані державною мовою, тому доцільно нею послуговуватись вцілому.
Дата регистрации : 11.06.2016
lyuben пише:... Такі трактування справді видаються недолугими. Але не ми це придумали. Це стандартна система, запроваджена якимось вумником, відірваним від реалій. Розробка цих норм покладена органами влади на ГІОЦ. І ми на це не впливаємо...
Дякую за відвертість. Дозвольте поцікавитсь як проходила процедура підготовки нових тарифів, які пропонуються нам для затвердження? Чому вийшли саме такі цифри? Чому були вибрані певні позиції тощо?
Victor пише: lyuben пише:... Такі трактування справді видаються недолугими. Але не ми це придумали. Це стандартна система, запроваджена якимось вумником, відірваним від реалій. Розробка цих норм покладена органами влади на ГІОЦ. І ми на це не впливаємо...
Дякую за відвертість. Дозвольте поцікавитсь як проходила процедура підготовки нових тарифів, які пропонуються нам для затвердження? Чому вийшли саме такі цифри? Чому були вибрані певні позиції тощо?
@lyuben, якщо "вумники написали", а Ви переписали, то хоч поясніть, нам будь, Ваша ласка, що вони мали на увазі і за що ми маємо платити.
Приєднуюсь, я теж хочу отримати відповідь на це питання, думаю, як і всі небайдужі мешканці наших будинків.
Tetiana пише: Victor пише: lyuben пише:... Такі трактування справді видаються недолугими. Але не ми це придумали. Це стандартна система, запроваджена якимось вумником, відірваним від реалій. Розробка цих норм покладена органами влади на ГІОЦ. І ми на це не впливаємо...
@lyuben, якщо "вумники написали", а Ви переписали, то хоч поясніть, нам будь, Ваша ласка, що вони мали на увазі і за що ми маємо платити.
Приєднуюсь, я теж хочу отримати відповідь на це питання, думаю, як і всі небайдужі мешканці наших будинків.
Також прошу показати який пропонується штатний розклад та оклади по ОСББ
Дата регистрации : 21.06.2016
Уважаемые соседи хочу присоединиться к обсуждению о количестве дворников.к вопросу тарифов с первого дня отношусь скептично, поэтому вплотную занялась изучением этого вопроса,самостоятельно побывала в гиоц,чтобы для себя найти ответы.на количестве дворников к сожалению сэкономить не удасться.есть нормы нагрузок для работника,они зависят от площади территории и с учетом всех нагрузок инормативов произведен расчет и заработная оплата.зато в целях экономии можно отказаться от рабочего и диспетчеров.теперь о системе диспетчеризации, она относиться к лифтам это кнопка связи с диспетчером по лифтам на входе в лифт и в самом лифте.к сожалению при расчете тарифов Юрий Ростиславович и Виталий Васильевич не имея опыта посчитали что они своими силами будут осуществлятьэту услугу с ппомощью нанятых диспетчеров-это неправильно.эта кнопка выведена на пульт управления в службе которая для таких целей создана.Таков мой комментарий.Возможно кто-то сможет более квалифицировано прокомментировать.
Oksana16 пише:Уважаемые соседи хочу присоединиться к обсуждению о количестве дворников.к вопросу тарифов с первого дня отношусь скептично, поэтому вплотную занялась изучением этого вопроса,самостоятельно побывала в гиоц,чтобы для себя найти ответы.на количестве дворников к сожалению сэкономить не удасться.есть нормы нагрузок для работника,они зависят от площади территории и с учетом всех нагрузок инормативов произведен расчет и заработная оплата.зато в целях экономии можно отказаться от рабочего и диспетчеров.теперь о системе диспетчеризации, она относиться к лифтам это кнопка связи с диспетчером по лифтам на входе в лифт и в самом лифте.к сожалению при расчете тарифов Юрий Ростиславович и Виталий Васильевич не имея опыта посчитали что они своими силами будут осуществлятьэту услугу с ппомощью нанятых диспетчеров-это неправильно.эта кнопка выведена на пульт управления в службе которая для таких целей создана.Таков мой комментарий.Возможно кто-то сможет более квалифицировано прокомментировать.
Оксана, спасибо за конструктивный комментарий.
Уточните, пожалуйста, влияет ли наличие мусоропровода и его состояние на нормы нагрузки для дворника? Что по этому поводу говорят в ГИОЦ?
Теперь обращаюсь к Юрию Ростиславовичу.Разместите на сайте еще один документ к предыдущим двум уже размещенным"Вхідні дані по ОСББ"Новатор" и всем станет ясно из чего сформированы тарифы.Тем более это нужно по закону разместить на доске обзора перед входом в дом возле размещенных вами тарифов.Вместо этого каждый день наш общий с Вами соседВиталийВасильевич развешивает разного рода пасквили.Таким образом уважаемые соседи не формируется хорошее отношение к инициаторам ОСББ, а наоборот вызывает негатив. Задумайтесь пожалуйста над этим.Нельзя еще не приступив к работе так неуважительно относиться к совладельцам и соседям.
Наличие мусоропровода действительно влияет на формирование тарифа,но не настолько значительно как-бы хотелось.Отказавшись от мусоропровода в первую очередь мы проявим жест доброй воли к дворнику и уважение к его труду,а это не маловожно.Мы должны учитывать социальную сторону работников-это отпуска, выходные, праздники и к сожалению больничные.Исходя из этого наличие 3 дворников-это реальность в нашей ситуаци.
При формировании тарифов норма"Прибирання сходових кліток механізованим способом"к нашему ценообразованию не применялась и в тарифе отсутствует.В этих тарифах учтены и насчитаны зарплаты штата из 13человек и накладные расходы.Поэтому я обращаюсь к Юрию Ростиславовичу о размещении на сайте"Вхідних данних по ОСББ Новатор"
Oksana16 пише:Наличие мусоропровода действительно влияет на формирование тарифа,но не настолько значительно как-бы хотелось.Отказавшись от мусоропровода в первую очередь мы проявим жест доброй воли к дворнику и уважение к его труду,а это не маловожно.Мы должны учитывать социальную сторону работников-это отпуска, выходные, праздники и к сожалению больничные.Исходя из этого наличие 3 дворников-это реальность в нашей ситуаци.
А вот сейчас наши дома сколько дворников обслуживают?
Oksana16 пише:Разместите на сайте еще один документ к предыдущим двум уже размещенным"Вхідні дані по ОСББ "Новатор" и всем станет ясно из чего сформированы тарифы.
Оксана, уточните, пожалуйста, какой именно документ Вы имели в виду?
Автор цього повідомлення на даний час заблокований на форумі - Переглянути повідомлення
Дата регистрации : 23.06.2016
Раніше квартплата і була зарплата для " обслуговуючого персоналу",зараз ви напридумовуваои посад та зарплат для них,а в чию кишеню буде кожного місяця йти квартплата?І куди будуть йти гроші за невикористанні послуги Юриста чи іншого?
Автор цього повідомлення на даний час заблокований на форумі - Переглянути повідомлення
І що таке поточні витрати?
Навіщо нам платить за послуги того ж самого Юриста тякщо ми можемо його найняти коли потрібно????
Anarexia пише:Раніше квартплата і була зарплата для " обслуговуючого персоналу",зараз ви напридумовуваои посад та зарплат для них,а в чию кишеню буде кожного місяця йти квартплата?І куди будуть йти гроші за невикористанні послуги Юриста чи іншого?
Для ясності "придумав" посади і зарплати не я. Мені й самому цікаво дізнатись яким чином буде організована робота найманого персоналу ОСББ. Спобіваюсь, що ми скоро отримаємо роз'яснення від керівництва ОСББ з цього приводу.
Anarexia пише:І що таке поточні витрати?
Anarexia пише:Навіщо нам платить за послуги того ж самого Юриста тякщо ми можемо його найняти коли потрібно????
Цілком із Вами згоден, ці пункти необхідно переглянути. Але для тогою щоб наймати юриста за потребою, потрібно мати вільні кошти на рахунку. Можливо це і мали на увазі укладачі тарифів? Чекаємо роз'яснень від керівництва ОСББ.
Еще очень интересен вопрос контроля денежных средств,отчеты о поступлениях и расходах как будет производиться.
Евгений П пише:Еще очень интересен вопрос контроля денежных средств,отчеты о поступлениях и расходах как будет производиться.
Вот, это совсем другое дело, пошёл деловой разговор.
Я думаю, что это должно быть прозрачно, так как это, наверное, один из главных вопросов. Каждый должден иметь возможность лично проверить баланс. Возможно для этого нужно будет создать систему контроля через Интернет с закрытым доступом, т.е. только для совладельцев. Всё в наших руках, главное захотеть. И это будет намного проще реализовать по стравнению с контролем управляющей компании.
Уточняю по поводу документов. На сайте. размещены"Складові нормативних витрат з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій,розрахованих,відповідно до порядку формування тарифів......
" "Вхідні данні по будинку,які приймали участь у розрахунках складових тарифу на послуги з утримання будинків і споруд........" Необходим третий документ "Вхідні данні по ОСББ”Новатор",які приймали участь у розрахунках складових тарифу......
Эти документы выданы в гиоц Юрию Ростиславовичу.
Oksana16 пише:Уточняю по поводу документов. На сайте. размещены"Складові нормативних витрат з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій,розрахованих,відповідно до порядку формування тарифів......
" "Вхідні данні по будинку,які приймали участь у розрахунках складових тарифу на послуги з утримання будинків і споруд........" Необходим третий документ "Вхідні данні по ОСББ”Новатор",які приймали участь у розрахунках складових тарифу......
Эти документы выданы в гиоц Юрию Ростиславовичу.
Спасибо, будем просить его предоставить этот документ.
Хочу пояснити. Посади та оклади-це рішення і ініціатива представників осбб-Віталія Васильовича та Юрія Ростиславовича а гіоц на основі цього подання робить розрахунки.Тому питання по штату необхідно спрямовувати до них.
Oksana16 пише:Хочу пояснити. Посади та оклади-це рішення і ініціатива представників осбб-Віталія Васильовича та Юрія Ростиславовича а гіоц на основі цього подання робить розрахунки.Тому питання по штату необхідно спрямовувати до них.
Зрозуміло, сподіваюсь, що ми скоро отримаємо розгорнуті відповіді на усі наші запитання.
Тільки стосовно двірників,електрика та сантехніка були примінені розрахунки в яких були враховані норми навантаження.Тобто говорячі простою мовою один двірник наприклад не може гектар площі за робочий день прибрати. Якщо в гіоц подати штат з 20 робітників,вони обрахують і таке навантаження.Кількість робітників згідно законодавства потрібновирішувати на зборах голосуванням.
Oksana16 пише:Тільки стосовно двірників,електрика та сантехніка були примінені розрахунки в яких були враховані норми навантаження.Тобто говорячі простою мовою один двірник наприклад не може гектар площі за робочий день прибрати. Якщо в гіоц подати штат з 20 робітників,вони обрахують і таке навантаження.Кількість робітників згідно законодавства потрібновирішувати на зборах голосуванням.
А если ещё и самим меньше гадить с балконов и в подъездах, то и дворникам меньше работы будет.