Oksana16 пише:Давайте бороться вместе,обращаюсь к vitrul,напишите на форуме пожалуйста образец жалобы с какой Вы обращались в администрацию,мы возможно общими усилиями ее доработаем,соберем подписи жильцов и развезем по всем инстанциям/начиная с прокуратуры по экологии,администрации Киева,администрации президента,генеральной прокуратуры,санстанции,обратимся на телевидение и т. д.
З "Селтіком" боремося вже декілька років. Направляли звернення в усі можливі інстанції з підписами на декілька сторінок. В результаті на "Селтік" направлялись санітарні комісії, які "порушень не виявляли". З досвіду скажу, що найпростіше зателефонувати на урядову гарячу лінію зі скаргою про сморід або дим, що йде від "Селтіка". Номер телефону (044) 284 19 15. Звернення реєструється від однієї людини і не потребує збору підписів. Також можна зареєструвати скаргу через електронну пошту, адресу якої можна знайти вибивши в пошуковику "урядова гаряча лінія". Звернення реєструється під вхідним номером. За результатом звернення буде направлена санітарна комісія. Після мого звернення прийшла відповідь, що за результатом перевірки виявлено перевищення в повітрі біля "Селтіка" шкідливих речовин, а біля будинку по вулиці Новаторів 22-В - норма. Також було сказано, що буде проведена додаткова перевірка, коли закінчиться холодна пора року. Така перевірка була, але я не зміг бути присутнім. Натомість я оповістив про перевірку багатьох наших мешканців, і вони були присутні, більше того вони змогли потрапити на територію "Селтіка" та виявити там піч для обпалювання металу від непотрібних речовин (дріт та інше). Таке обпалювання вони проводять вночі, коли перевірок не буває. В складі комісії була представник КМДА, все було зафіксовано. Але результату поки нема. Думаю, що акцент потрібно робити на тому, що таке підприємство за санітарними нормами не може бути за 30 метрів від житлових будинків, адже до приватних будинків по Алма-Атинській відстань - лише ширина вулиці. До речі господарі магазинчику, що напроти "Селтіка" по Алма-Атинській 9, здається, готові теж боротися. До речі двір "Селтіка" заставлений контейнерами з сміттям, яке вони сортують, і щось там вишукують. Влітку все це смердить. В мене є фото двора з контейнерами, зроблені з даху нашого будинку. І на останок, респект нашим двом жіночкам - пенсіонеркам, які не витримали, та побили камінням вікна цьому "Селтіку". Це той випадок, коли хуліганство не засуджується.